Köpa gå band

Köpa gåband utan motor

Funderar du på investera i ett promenadband?

När det är dåligt väder kallt mörkt och kanske halt då kan det vara skönt att kunna träna inomhus och samtidigt se på sitt favorit program. Har du tillgång till träning hemma när du vill så är det mindre risk att du skippar ett träningspass p.g.a. dåligt väder eller tidsbrist.

Ett bra gåband är viking sport som har fått betyget bäst i test i Expressen detta band hittar du mer information om på https://www.promenadband-tips.se/

Där kan du även läsa om ett bra band som lämpar sig utmärkt för äldre personer som behöver extra stöd med räcke eller säkerhetssele. På viking sport har du stadiga handtag och en enkel och bra diplay som hjälper dig att hålla koll på hur långt du har gått och även din förbränning. Detta promenad band har en elmotor, men det finns även band som inte behöver motor utan med dessa kan du bestämma ditt motstånd genom att ändra lutningen på bandet.

Löpband eller promenadband

Kommer du endast gå så behöver du inte fundera på ett löpband men om du tror att du efter ett tag vill kunna springa på bandet då kan det vara bra att köpa ett löpband direkt. Det finns löpband som har en låg start hastighet och som lämpar sig alldeles utmärkt även för raska promenader. Ett okej löpband kan du hitta för ca 6000kr och uppåt. Tänk på att du ska ha ett par skor som du endast har inomhus så att du inte använder ytterskor som kan ha grus i sulan som kan skada ytan på bandet.

Skydda golvet under bandet

Det kan vara klokt att även köpa ett bra ljuddämpande matta som skyddar ditt golv och reducerar ljudet. Köp även en silikon spray så att du kan underhålla bandet. Det räcker oftast med att du smörjer det 2 ggr per månad. Dom flesta band är ganska enkla att fälla ihop när dom inte används men du bör ha en lagom stor avskild plats som du kan avsätta för din inomhus träning. Placera gärna löpbandet nära ett eluttag  så slipper du dra långa sladdar till din anslutning. Fundera inte för länge innan du köper ditt gåband många modeller tar snabbt slut på hösten och vintern. Den bästa träningen är den som blir av!